Moj internet dnevnik
Blog
subota, prosinac 8, 2012
U ponedjeljak, 03.12.2012. u Domu kulture u Pločama Zajednica žena Katarina Zrinski iz Ploča je opet priredila krasnu večer poezije, glazbe, glume i slikanja, umjetnosti općenito. Bila je to druga po redu takva manifestacija, ovaj put posvećena profesoru Tomislavu Zubčiću-Zupi, koji je iznenada umro pred dvije godine. Malo prije smrti je zapaženo uspješno sudjelovao u prvoj poetskoj večeri naših Katarina.

 

Dvorana je bila jako dobro popunjena, sa lijepom scenografijom, uz mnoštvo sudionika koji su govorili poeziju naših domaćih pjesnika, uglavnom autori sami.

Recitirane su pjesme od Bosiljke Kužić, Ljilje Mihaljević, Anđelke Vlahović, Josipa Zubčića, Hrvoja Barbira, Jasmina Brajlovića, Ankice Jerković, Ane Karlović, Tonija Krilića Tanje Morić, Ivana Bulića, Jelene Ćelić i Danje Đokić.

Bile su tu Zupine supruga Boženka i kćerka Vera.

U glazbenom dijelu su nastupile su ženske klape „Pločanke“, „Providenca“, „Stablinke“, i muška klapa „Mindel“.

Postavljena je izložba slika Tihe Kežić iz Staševice, a gosti večeri su bili Zupini kolege glumci, članovi amaterskog kazališta iz Metkovića i Opuzena, koji su projekcijom video zapisa zajedničkih kazališnih predstava oživili uspomenu na Zupu.

Nakon predstave posjetitelji su počašćeni odličnim domjenkom, kojega su pripremile vrijedne Katarine.

Može se reći da su se Katarine opet pokazale kao ekipa koja ima odličnih ideja što ih vrijednim radom redovito ostvaruju i svakako obogaćuju naš kulturni život u inače dosta sumornoj stvarnosti, svaka im čast!

srza @ 00:07 |Komentiraj | Komentari: 16 | Prikaži komentare