Moj internet dnevnik
Blog
četvrtak, srpanj 26, 2012
Ivan Marinović, naš maestro, koji nam već godinama oplemenjuje Pločansko ljeto svojim KD festivalom ozbiljne glazbe je večeras započeo uvod u koncert riječima: New York, London, Amsterdam, Berlin, Beč, Venecija, i na kraju Ploče, šta imaju zajedničko? U tim gradovima su nastupali večerašnji izuzetni glazbeni umjetnici, a to znači da su Ploče od danas upisane u kulturnu kartu Evrope, što nam je izuzetna čast i posebna prilika čuti ih u našoj sredini. Ivan je velike zasluge za okupljanje ove kvalitete skromno pripisao kolegi Borisu Bizjaku, što je sigurno istina, ali ipak da nema Ivana sve se ovo nebi sigurno događalo.

Dvorana Pučkog otvorenog učilišta večeras je bila pretijesna, pa se stajalo i na nogama. Kao da su ljudi osjetili da je to poseban trenutak, koji treba doživjeti.

Nastupili su: Boris Bizjak-flauta, Yoko Misumi-klavir i Lana Trtovšek na violini staroj oko 250 godina iz vremena Stradivarija, čija je vrijednost neprocjenjiva.

Nisam kvalificiran davati ocjene glazbenika, ali sam vidio reakcije više naših profesora glazbe, ali i ostale publike, čija su lica odavala izuzetno zadovoljstvo prezentiranom glazbom. Očita kvaliteta je isijavala iz nastupa ovih virtuoza na njihovim instrumentima. Na kraju koncerta publika ih je nagradila dugotrajnim i višekratnim aplauzima i poklonima. HVALA IM ZA DIVNU VEČER!Domaćin  Maestro Ivan MarinovićBoris Bizjak i Yoko MisumiLena TrotovšekPuna dvoranaZasluženi pljesak i cvijeće

srza @ 01:12 |Komentiraj | Komentari: 27 | Prikaži komentare