Moj internet dnevnik
Blog
ponedjeljak, ožujak 7, 2011
Gotove su i naše pločanske maškare za ovu godinu. Maškarski odbor je prije nekog vremena preuzeo ključeve Grada od bivšeg gradonačelnika i odmah započeo pripreme za provođenje svog kratkotrajnog mandata. Glavar je postao novi gradonačelnik. Odmah su ocijenili da ove godine Marka krnjevala treba predstavljati naša nova Trafostanica i pripadajući joj dalekovodi, jer nam je ona zebnjom obilježila čitavu prošlu godinu. U kafićima su postavljene kutije za stavljanje ideja, dokaza i informacija, koje će biti od presudne važnosti za suđenje Krnji i sastavljanje njegove oporuke. Zapravo mu ni lani nije održano pošteno suđenje, pa je skupio priličan broj grijeha! Čulo se da ima odličnih baza temeljem kojih će sigurno biti osuđen vjerojatno na spaljivanje.

Vrijedna ekipa je izgradila novu trafostanicu i dalekovode, izvršila sve pripreme i u subotu 05.03.2011. maškare su mogle početi.

Ove godine su animirane Osnovna škola i Dječji vrtić, što je jako doprinijelo masovnosti i ljepoti maškarske povorke. Pridružili su se i maškare iz Baćine, Peračkog Blata, Stabline i Rogotina, pa je to uz pločanske maškare tvorilo jako impresivnu veselu povorku.

Joko je svojim vozilom dovezao krnju-trafostanicu kod crkve, pa je odmah namještena na privremenu lokaciju tu kod crkve, dok se ne premjesti na pravu lokaciju, jer nitko nije zadovoljan zamišljenom lokacijom, pošto je u šumi, pa se neće vidjeti s rive, a to bi bila velika šteta. TS je odmah i priključena na dovodne dalekovode s kojih su visili crni baloni sa mrtvačkim glavama, znakovima smrtne opasnosti.

Priređeno je predstavljanje maškarskih ekipa po brzom postupku, jer je prijetila kiša, a i fažol se hladio. Posebno je impresivno bilo obraćanje premijerke puku sa umirujućim porukama „da će sve biti uredu“. Kako je palo nekoliko kapi kiše, Odbor je odlučio, zbog opasnosti po razglasnu opremu, da se neće održati suđenje krnji odmah, nego navečer na velikom maskenbalu u domu kulture. Od kiše na kraju nije bilo ništa, ali je zato fažol bio izvrstan, pa je tako ispravljen lanjski propust. Krnjo-trafostanica nije spaljena, već je ostavljena na milost i nemilost pučanstvu ( a danas vidim da je srušena do temelja-što je vjerojatno predskazana sudbina one zamišljene na brdu iznad Grada).Navečer je u Domu kulture održan veliki maskenbal, i to vrlo uspješan, sa prepunom dvoranom svakojakih maštovitih maski u veselom raspoloženju i uz svirku ekipe „TRIO GUŠTI“. Glazbenici su taj posao odradili kao da sviraju uobičajeni koncert-ozbiljnih faca, bez naznaka da sviraju maškarama. Ovo su mogle puno bolje i višestruko jeftinije odraditi naši domaći glazbenici, kojih baš imamo na izbor!?

Suđenje krnji nije održano, uz nekakvo nesuvislo tumačenje da su promijenili taktiku. E OVO JE BAŠ JEDNO NEOČEKIVANO IZNENAĐENJE. Ne znam šta je pravi razlog, dali je došlo do cenzure od nekoga, ili se maškarski odbor opet napio, kako kažu da je bilo i lani, ali su mnogi otišli razočarani, jer je suđenje i oporuka zapravo najvažniji dio poklada, a svatko spomenuti se može ljutiti, ali će ga to brzo proć.  Dakle drugu godinu zaredom nije osuđen krivac za naše stanje u Pločama, pa bi se stekao dojam da je sve u redu. Mašala!Da ne prođe sve bez nijedne baze, pobrinula se ekipa djedova božičnjaka, koja je dilala nekakav krizni novac, kojega vam dolje ostavljam. Vrijednosti novčanica su malo čudne, ali ona od 250 se barem može razmijeniti na dvije po 125, a ova od 0000 se i ne mora razmjenjivati.

srza @ 00:00 |Komentiraj | Komentari: 77 | Prikaži komentare