Moj internet dnevnik
Blog
petak, rujan 3, 2010
Ovih dana smo svjedoci novog napada mobilnih operatera na našu prelijepu prirodu! Ovaj put nije u pitanju VIP-net, nego T-Mobile i to sa namjerom izgradnje jednog užasa od antene navrh dragulja prirode Neretve, brdašca SESTRUN kod Rogotina i Šarić Struge. To je valjda jedan od najljepših detalja u neretvanskoj dolini, sav obrastao u lijepu borovu šumu. Meni on izgleda kao prekrasni ukrasni zeleni broš usred doline.Dakle oni imaju namjeru navrh Sestruna izgraditi ružni čelični rešetkasti toranj visine 44 m !! Sestrun je visine oko 56 m, pa bi antena bila ukupne visine skoro 100 m. Sam antenski toranj bi bio samo par metara niži od zvonika pločanske crkve! Osim toga imaju namjeru kroz borovu šumu probiti cestu u obliku serpentine, dužine 550 m.Isto kao da nema okolnih visokih brda za postavljanje ovakvih antena, recimo iznad Šarić Struge, gdje su već HEP-ovci isprobijali mnoge serpentine do njihovih stupova za dalekovode, i naravno-nije im palo napamet sanirati unakaženu prirodu.

Osim toga na javnom uvidu, koji je ovih dana održan u postupku izdavanja lokacijske dozvole smo otkrili da, iako u gradskom Prostornom planu takva građevina nije predviđena, odnedavno je ucrtana u Izmjene i dopune Prostornog plana DNŽ, zajedno sa lokacijom trafostanice 110 kV u Pločama. Pitam se stvarno šta je radila dožupanica i naši vječnici na toj sjednici, kad su dozvolili usvojiti ovakve stvari, koje su suprotne svim našim interesima, a pogoduju različitim lobijima!?

Uime Udruge Građani za grad Ploče pozivam sve građane,ukoliko bude došlo do peticije za sprječavanje izgradnje ovog strašila, da se priključe toj akciji!

Malo sam se potrudio napraviti fotomontažu, kako biste vidjeli dragi čitatelji šta nam žele podvaliti, pa pogledajte i slobodno komentirajte što mislite o tomeDanašnji pogled na Sestrun sa jugaEvo šta planira T-Mobile!Današnji pogled sa sjeveraI nedaj bože budući pogled

Napomena: Obratite pažnju na siluetu pločanskog kampanela radi usporedbe!

srza @ 15:40 |Komentiraj | Komentari: 16 | Prikaži komentare