Moj internet dnevnik
Blog
nedjelja, siječanj 9, 2011
Večeras je u prostorijama Gradske knjižnice u Pločama zanimljivo predavanje održao

dr. sci. Semir Osmanagić na temu svih svjetskih piramida i posebno o njegovom otkriću prvih evropskih piramida u Visokom, BiH. Na početku predavanja pred mnogobrojnom publikom dr. Osmanagić nam je pojasnio kako su mnogi povijesno-kulturni postulati o kojima nas oficijelna nauka  i prosvjeta već stotinu godina pogrešno uči. To se posebno ogleda na primjeru piramida. Za one egipatske npr nas uče da su ih gradili faraoni kao svoje velebne grobnice, a istina je da su one mnogogo starije od faraona, a faraoni su zapravo pokušali imitirati originalne grobnice izgradnjom novih piramida od opeke, ali one nisu izdržale test vremena, pa su se raspale. Novija istraživanja piramida su pokazala da je starost naprednih kultura puno veća od 7.000 godina, kako su nas učili dosada. Dosada je tumačeno da piramide postoje samo u Egiptu i Meksiku, a Osmanagić nam je fotografijama i detaljnim opisima i podacima pokazao da su piramide građene na svim kontinentima, da su pronađene čak i na dnu oceana na dubinama od 30 do 80 m. To bi značilo da su one sagrađene svakako prije zadnjeg velikog otapanja leda i općeg potopa, koji se zbio prije 12.500 godina. Karakteristike svih piramida su stroga orjentacija prema stranama svijeta, mnogi geometrijski pravilni razmjeri, što pokazuje da komunikacija među kontinentima nije novija stvar, nego je postojala davno prije. Ovakvim zaključcima grčevito se opiru oficijelna –službena nauka i prosvjeta, jer, kaže Osmanagić, ako bi prihvatili nova saznanja, morali bi mnogi vratiti doktorate i profesure. Zato njemu i istomišljenicima i dalje predstoji velika borba za prihvaćanje novih saznanja, što će prema njegovom mišljenju dovesti do ponovnog pisanja povijesnih udžbenika, a ne korigiranja i ispravljanja, jer kad morate promijeniti sam početak, onda i ono što slijedi iza njega mora biti izmijenjeno. Zas pravilno tumačenje , piramide je potrebno temeljito proučiti iz fizičke, energetske i spiritualne dimenzije. Tek tada ćemo širom otvoriti vrata jednog novog uzbudljivog svijeta prošlosti, kako stoji u predgovoru nove knjige dr. Osmanagića, koju nam je večeras predstavio pod naslovom SVE PIRAMIDE SVIJETA.

Posebno mi je zanimljiv podatak o megalitu težine oko 1.200 tona, koji je donesen sa drugog područja, jar takvog kamena tu nema.

Na kraju smo mogli čuti zanimljivo predavanje o bosanskim piramidama otkrivenim u Visokom, koje su zapravo najveće i najstarije piramide u svijetu, zasad dokazane starosti od preko 30.000 godina! Bogati fundus fotografija koje smo vidjeli zorno nam je pokazao da se stvarno radi o djelu inteligentnih bića, a ne prirodnim tvorevinama. Saznali smo i o neobičnim energetskim svojstvima bosanske piramide, čiji tuneli i podzemne prostorije imaju klimu koja izuzetno dobri i pozitivno djeluje na ljudsko zdravlje, bez ikakvih negativnih zračenja, koja su inače naša svakodnevnica. Pojašnjeni su nam neobično točni geometrijski odnosi dimenzija samih piramida i njihovih međusobnih prostornih odnosa, koji su uvijek u znaku pravilnog istostraničnog trokuta. Nađeni su i neobični artefakti, od kojih je poseban megalit težine 12 tona u jednom komadu, izrađen od čiste keramike, potvrđeno nalazom Instituta Ruđer Bošković iz Zagreba. Definitivno je naučno potvrđeno da je u gradnji ovih piramida uz blokove od kamena pješćara korišten i beton od šljunka i gline zagrijavane na visoke temperature, koji je čvršći i 4 puta od današnjih najčvršćih betona. Pronađen je komad drveta star preko 30.000 godina, što je dokaz da su piramide barem toliko stare, a tko zna šta će se još naći.

Na kraju je zaključak da su piramide prije svega vjerojatno nekakvi energetski objekti strogo planski izgrađeni sa zasad nepoznatom točnom svrhom. Na pitanje iz publike šta misli o tome na koji način su ogromni megaliti premještani gdje je to trebalo, kada i danas imamo limit od 350 tona, koje možemo prenijeti sadašnjom tehnologijim, dr Osmanagić je zgodno odgovorio da misli da su ljudi tada imali znanje kako mogu isključiti utjecaj sile teže (težine) i da tako nije bio problem prenošenja tereta bilo gdje!

Sve u svemu jedno lijepo predavanje, koje je trajalo dva sata, a publika ga je odslušala bez treptaja i uz aplauze autoru i njegovoj supruzi Sabini, koja mu je najbliži suradnik.Predstavljanjedr Samir Osmanagić Puna dvoranaGđa Sabina Osmanagić

srza @ 01:50 |Komentiraj | Komentari: 28 | Prikaži komentare