Moj internet dnevnik
Blog
srijeda, listopad 26, 2011
Skandalozno i sramotno je  što zamjenik gradonačelnika grada Ploča g.Goran Kovač u svom   "Sažetku  aktivnosti od 2004.g.do 2011. g " nijednom riječju nije spomenuo činjenicu da su građani sami odlučili da ne žele trafostanicu i dalekovode na postojećim lokacijama.

Isto tako, prešućivanje činjenice da je Ured za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Dubrovačko-neretvanske županije ukinuo lokacijsku dozvolu za izgradnju trafostanice na postojećoj lokaciji je neoprostivo i zlonamjereno, jer je g. Kovač upoznat s činjenicom da HEP i HAC nemaju lokacijsku dozvolu za trafostanicu, a samim time ni Potvrdu glavnog projekta ( čitaj : građevinsku dozvolu ).

Odluku o tome gdje neće biti trafostanica donijeli su građani našeg grada i okolnih mjesta svojim potpisima. Tu odluku potvrdilo je Gradsko vijeće kad je odlučilo da se potpisi priznaju kao rezultat referenduma i da se sukladno tome pokreće procedura za izmjenu prostornog plana.

Što se tiče prikazivanja nerealnih troškova i vremenskih rokova pomoću kojih HEP i HAC pokušavaju ucjeniti građane našeg grada, možemo reći da ćemo zahtijevati od zamjenika gradonačelnika da javno objavi troškovnik koji je dobio od HEP-a i HAC-a za navedenu trafostanicu i dalekovode.

Budući da slične troškovnike HEP-a i HAC-a već duže vrijeme provjerava Državno odvjetništvo i Uskok, dobijenu dokumentaciju proslijediti ćemo navedenim institucijama.

Ivica Popovac, predsjednik Udruge GRAĐANI ZA GRAD PLOČE
srza @ 08:30 |Komentiraj | Komentari: 76 | Prikaži komentare