Moj internet dnevnik
Blog
utorak, rujan 21, 2010
Kao što je poznato, nakon što su građani našeg grada i okolnih mjesta svojim potpisima  jasno poručili što misle o ideji da se u urbanom dijelu našeg grada izgrade trafostanica 110/20(10) kV i dalekovodi  UDRUGA GRAĐANI ZA GRAD PLOČE predala je  potpise gradonačelniku zajedno s zahtjevom za sazivanje  referenduma.Gradonačelniku smo 23.07.2010. uručili knjigu sa 2349 potpisa građana

Prije nekoliko dana  neugodno smo se iznenadili kad smo se uvjerili da gradske službe ništa ne rade po tom pitanju, iako su nam drugo obećavali. 

Naime, u  četvrtak 16. rujna 2010. godine u prostorijama Dubrovačko-neretvanske županije Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša  Ispostave Ploče održan je javni uvid  u idejni projekt HEP-a koji je zatražio izdavanje lokacijske dozvole za rasplet kablova od TRAFOSTANICE koja je smještana na brdu Stražnica.

 Za razliku od predstavnice Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, više sanitarne inspektorice koja je nakon uvida  bila protiv  predloženog idejnog projekta, gradske službe nisu se očitovale o idejnom projektu HEP-a iako se velika većina građana našeg grada i okolnih mjesta izjasnila protiv izgradnje trafostanice na toj lokaciji.

Budući se  nameće zaključak  da gradska vlast svojom neočitovanjem na idejni projekt želi ignorirati volju građana koji su svojim potpisom poručili što misle o ideji da se trafostanica i dalekovodi izgrade na toj lokaciji, upitali smo gradske službe što rade po tom pitanju i jesu li se očitovali o HEP-ovom idejnom projektu.

Na naš upit odgovoreno nam je da  potpisi građana jasno pokazuju što građani misle o tom pitanju i da će se na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća pristupiti proceduri izmještanja trafostanice i dalekovoda iz urbanog dijela našeg grada.

Ako  gradska vlast ne uvaži volju svojih građana i na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća ne pristupi proceduri  izmještanja trafostanice i dalekovoda s brda Stražnica UDRUGA GRAĐANI ZA GRAD PLOČE  inzistirat će na sazivanju referenduma, jer imamo obvezu prema svima koji su potpisali peticiju i napravit ćemo sve što treba da se ispoštuje volja građana.

 

 

PREDSJEDNIK UDRUGE GRAĐANI ZA GRAD PLOČE

 

IVICA POPOVAC

 

A ja dodajem, da smo petnaestak dana nakon uručenja potpisa v.d. pročelnika pravnog odjela, koji je zadužen za ovu temu upitali šta je poduzeto u vezi sa našim zahtjevom. Dobili smo odgovor da grad smatra da ne treba ići na referendum, jer bi to bilo samo nepotrebno rasipanje novaca. Plan je da se na prvoj redovnoj sjednici  Gradskog vijeća iza svečane sjednice povodom Dana grada ova tema stavi na dnevni red i donesu odgovarajuće odluke o premještanju trafostanice i izmjeni odgovarajućih prostornih planova. Plan je da će ta sjednica biti oko 25.rujna 2010. Takva vijest nas je obradovala, jer bi to bilo potpuno ispunjenje zahtjeva građana, bez velikih troškova. Sada međutim ispada da možda gradske službe imaju namjeru manipulirati sa voljom građana, a neka budu uvjereni da im to neće moći proći, jer smo već pokazali da znamo i možemo poduzeti prave korake, i to bez miješanja politike, što su građani ocijenili odličnim odazivom i svojim potpisima na peticiju za referendum.

Zahtjrv za sazivanje referenduma pogledajte ovdje:http://www.ploce.com.hr/doc/zahtjev-referendum.pdf

srza @ 22:43 |Komentiraj | Komentari: 42 | Prikaži komentare