Moj internet dnevnik
Blog
subota, veljača 13, 2010


ode lanjski krnjo!


Nisam moga povirovat rođenin očima i ušima. Ove godine u Pločama nećemo imat maškare! Nakon dosta dugog niza godina u kojima je vridni maškarski odbor i Turistička zajednica uspila izgradit i održat maškarske fešte, koje se već mogu smatrat dobron tradicijon, čime naše malo misto inače stalno oskudijeva.

Ne znan tko, ali valjda gradska vlast, je oduzela organizaciju maškara Turističkoj zajednici, odnosno dosadašnjim organizatorima i dodijelila je Pučkom otvorenom učilištu. I uz to im u proračunu umanjila odobrena sredstva sa prijašnjih 33.000 Kn, na 20.000 Kn, tj na 60 % od dosadašnjih. Oni su stoga odlučili da će uvest recesiju u program i da nema dovoljno vremena za organizaciju maškara. Ma zamislite-IZNENADILO IH !. Odlučili novi organizatori da neće biti maškarskih kolona kroz grad, što bi se nekako moglo i progutat, ali da nema pločanskih maškara i krnje i javnog suđenja krnji, pa na kraju i fažola-e to se jednostavno ne more progucat. Pa ne boji se valjda gradonačelnik da će on bit krnjo-nije još zaslužija. Ali kad je prošli gradonačelnik moga progucat da bude krnjo, pa priživija, ne bi ni njemu ništa bilo. Uostalom red ga je baren jednon u mandatu bit u glavnoj ulozi za maškare.

Oni su dakle odlučili organizirat veliki maskenbal za užu grupu u Domu kulture, što bi po obujmu organizacije bilo na razini od otprilike 10 % ukupne dosadašnje organizacije po težini zadatka i po troškovima. E, ali će oni svakako potrošit onih gore spomenutih 60 % odobrenih novaca. Vidi se to po glamuroznim šarenim plakatima i letcima koje dijele u sve poštanske sandučiće. Da ne spominjen posebne radio emisije za najavu maskenbala i reklamne đinglove, koji se stalno vrte na radio Ploče, a koji nisu baš jeftini.

Moran se osvrnit na plakat di su najavljene mnoge face i štrace, ali skupa s njima i Krešo, pa nisan siguran jeli oni to njemu već pripremaju ulogu krnje. A u radio emisiji nekidan kaže Pekma da će svirat Kompas, jer likovima s plakata i triba kompas. Dobro, u stvari kad su maškare u pitanju svak se može nadat pizdariji na svoj račun.

Ulaz je slobodan, pa ću možda povirit radi izvještaja kako je bilo. 

E DA, SRETNO VALENTINOVO SVIM ZALJUBLJENIMA!

srza @ 23:57 |Komentiraj | Komentari: 18 | Prikaži komentare