Moj internet dnevnik
Blog
ponedjeljak, kolovoz 2, 2010
I ove godine, dana 31. srpnja održana je 14. tradicionalna Utrka trupa Ploče 2010. u gradskoj lučici ispred crkve. U pojedinačnoj konkurenciji nastupilo je 24 takmičara, a u dvojcima 31 ekipa, pa su utrke bile vrlo zanimljive i borbe neizvjesne do kraja. U jednoj utrci kvalifikacija došlo je do fotofiniša u kojemu nije mogao biti određen pobjednik, pa je utrka između te dvije trupe ponovljena.U finalnoj utrci je pobjednička ekipa poslije prolaska kroz cilj u žaru borbe čak potonula.

Pred mnoštvom građana uz uobičajene popratne sadržaje, dobru ugostiteljsku ponudu i zatvorenu ulicu V. Nazora, vidjeli smo još jednu dobru ljetnu manifestaciju, koju je kao i uvijek organizirala Turistička zajednica sa svojim stalnim mnogobrojnim suradnicima-volonterima i mnogim sponzorima, kojima se i ovim putem zahvaljujemo, a želimo da se ove fešte nastave i u budućnosti, jer će od iduće godine organizaciju izgleda preuzeti Pučko otvoreno učilište Ploče.

U međuvremenu je stalna vrijedna baćinska ekipa pripremila roštilj od kobasica i skuša, vino i sokove,pa su građani tradicionalno lijepo počašćeni. Baćinci zaslužuju posebno priznanje za dugogodišnji volonterski trud kojim nam doprinesu u ljetnim, ali i drugim godišnjim feštama u Gradu

Poslije utrka trupa, na Močvari je održano natjecanje u potezanju konopa, gdje su zasluženo najjači bili Stablinjari. Poslije je u organizaciji Radio postaje Ploče-sportska redakcija, održano proglašenje najboljih sportaša Grada Ploče u prošloj godini i dodjela odgovarajućih priznanja.

Nagrađeni su:

Ekipno: Ženski rukometni klub dalmatinka- novi prvoligaš, NK Jadran-Luka Ploče i Veterani KK Ploče.

Pojedinačno: Sportašica godine Iva Družijanić, kapetanica novih prvoligaša, Sportaš godine Frane jerković, nogometaš Jadrana, najbolji strijelac, drugi strijelac Dalmacije.

Najbolji mladi sportaši: Renata Kežić, rukometašica i Ivo Vukojević, košarkaš.

Najbolji trener: Ivan Jerković. Trener rukometašica.

Čestitamo pobjednicima u svim kategorijama i napominjemo da je ovo zapravo nastavak tradicije proglašenja sportaša godine, koja je nažalost bila prekinuta još 1987. godine, kada je zadnji put održana-hvale vrijedan trud RPP.

Fešta je nastavljena na trgu ispred crkve dodjelom nagrada sa Utrke trupa i uz svirku pločanske grupe MENDO-do kasnih sati. Naravno i duž cijele Nazorove ulice ispred kafića i restorana, trajala je zabava do kasno u noć.

srza @ 00:48 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare