Moj internet dnevnik
Blog
subota, srpanj 18, 2009

Na dane 17.-19.07.2009. na ušću Neretve će se održavati regata u jedrenju na dasci

(windsurf), u organizaciji Kluba jedrenja na dasci"EOL" Ploče i Kite kluba Komin.

Ovogodisnja regata boduje se za KUP HRVATSKE u disciplinama SLALOM I FORMULA, a po prvi put u Hrvatskoj odrzat ce se i GPS SPEED CHALLANGE, odnosno biti će posebno nagrađena najveca postignuta brzina izmjerena ručnim GPS-om u tri dana trajanja regate.

Prvog dana u petak nije bilo ni daška vjetra, pa nije održan nijedan plov, ali takmičari nisu bili puno razočarani, jer su dan iskoristili u odmoru i kupanju, a navečer su uživali u druženju i neretvanskom brujetu, koji su spremili domaćini.

Prognoza za danas je bila jako jugo, što se je i obistinilo, pa su takmičari imali izuzetne uvjete za užitke u jedrenju. Priključili su se i kiteri, pa je slika bila fantastična.

Evo nekoliko mojih foto dojmova:Na kraju moram pohvaliti Kite klub Komin na čelu sa Šibenikom, Morisom i ostalima, jer je odmah na dolasku na ušće vidljiv veliki napredak u uređenju samog ušća i uvjeta za kupanje, parkiranje, jedrenje i općenito za boravak u jednom sasvim drugačijem urednom i organiziranom prostoru. Odmah na ulazu na ušće je zakrpljena rupa na cesti, koja je tamo već desetak godina, pristupni put nasut jalovinom i poravnat, smeće pokupljeno, postavljeni kontejneri za smeće, postavljene WC kabine, uređen poseban parking za kitere, čime je oslobođeno mjesto za parkiranje ostalim posjetiteljima, pokošena krovi na jednom dijelu ušća na samoj Glavi, postavljena plutajuća ograda između prostora za kupanje i jedrenje, uređen plažni bar sa kavom i hladnim pićima uz dobru glazbu i DJ.

Ukratko, veliki, veliki napredak, s time da ima još dosta mjesta za daljnja poboljšanja.

Grad bi trebao organizirati proširenje nasipa prema Glavi, da se dobije normalniji pristup i parkiranje sa okretištem.

Svjestan sam da je na ovaj način u određenoj mjeri narušena priroda, ali to nije veliki dio ušća i smatram da je potrebno postići određeni kompromis između korisnika i zaštite prirode, na način da svatko bude zadovoljan, a vidim da je to moguće.

Ne mogu odolit da vam ne pokažem još nekoliko fotki sa regatavanja u nedjelju 19.07. kada je zapuhao meštral jačine oko 14 čvorova, pa je vladao pravi jedriličarski šušur. Uživajte!
srza @ 17:46 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare